4 maart - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

4 maart

Muziekcafé de Marke > 2020
Muziekcafé de Marke, Hof van Twente (Hengevelde)

Op woensdag, 4 maart 2020, kreeg een gezellig en goed gevuld Muziekcafé de Marke een gevarieerd muziekprogramma gepresenteerd.

Bij binnenkomst kregen de bezoekers aan muziekcafé de Marke gratis koffie met cake gepresenteerd. De smaakvolle cake was door een vrijwilligster van de catering zelf gebakken. Een dankwoord is hier op zijn plaats..

De Hengeveldenaar Jan Mulleman beet het spits af. Jan speelde zijn eerste blokje van een half uur op zijn chromatische mondharmonica (o.a. bekend van wijlen Toots Thielemans). Jan speelde bekende liedjes uit verschillende genres. Jan koos ervoor om de gekozen muziekstukken niet aan te kondigen om het karakter van een muziekcafé te bewaren. D.w.z. dat de gasten met elkaar in gesprek kunnen gaan en dat de muziek op de 2e plaats komt.

Na Jan was het de beurt aan de broers Henk en Benno Goering uit Haaksbergen, ofwel duo BrothersTwo. Henk en Benno zongen in hun eerste blokje van een half uur met name rustige Engelstalige klassiekers. Hierbij kwamen de verschillende klankkleuren van de twee broers mooi tot uiting. Ook Henk en Benno hielden zich in met het aankondigen van de klassiekers.

Toen het weer de beurt aan Jan Mulleman was, kwam Jan met een verrassing. Jan geeft in Hengevelde gratis mondharmonica les aan mensen met een ademhalingsprobleem. Een groot aantal van hen was in het muziekcafé aanwezig. Jan kondigde het Duitstalige lied Monja aan. Dit lied is goed bekend in het oosten van het land. Jan nodigde de gasten dan ook uit het lied mee te zingen. Alzo geschiedde. Tot verrassing van de aanwezigen toverden de aanwezige ‘leerlingen’ van Jan hun mondharmonica’s te voorschijn en speelden zij het lied volleerd mee. Jan vervolgde hierna weer zijn optreden met een gevarieerd repertoire. Jan maakte zijn tijdens zijn tweede optreden gebruik van een diatonische mondharmonica (o.a. bekend van de blues).

Aan BrothersTwo de eer om de ochtend muzikaal af te sluiten. Dit deed het duo door er een Duits feestje van te maken. Een aantal bezoekers kon soms de verleiding niet weerstaan en waagde een dansje. Het aantal keer dat de armen de lucht ingingen was niet te tellen. Voor iedereen was het hierna wel duidelijk: BrothersTwo kun je als muzikanten voor een feestje uitnodigen.

In de volgende muziekcafé op 1 april (geen grap) zal o.a. het trio De Ebbekinka’s optreden o.l.v. Ben Lansink . De drie zussen uit Markelo zijn niet meer de jongsten, maar ze zullen de bezoekers zeker gaan verrassen, aldus Jan Mulleman. Verder zal ook optreden Arjan Knoop uit Diepenheim. Arjan speelt accordeon en schrijft zijn eigen liedjes. Tenslotte zal Catrien Bleumink uit Haaksbergen nog een onvervalste Twentse conference houden. Kortom, woensdag , 1 april, wordt het wederom een gezellig muziekcafé.

Nogmaals, geen 1 aprilgrap !!

Iedereen is hartelijk welkom
Terug naar de inhoud