6 mei (vervallen - Coronavirus) - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

6 mei (vervallen - Coronavirus)

Muziekcafé de Marke > 2020

Bart Arends en collega's brengen bijzondere instrumenten: zoals didgeridoo, alpenhoorn, midwinterhoorn, doedelzak, trompet en zoemhout.........................................................................

Theo Workel, MHT Hof van Twente, houdt een korte conference.


........................................................................

Frans Tenhagen (Goor)

Frans is een vrijwilliger in hard en nieren. Dat was vroeger al zo en sinds  zijn pensionering is dat zeker niet minder geworden. Nu Frans met pensioen is  (begin deze eeuw), heeft zijn betaalde baan in de techniek plaats gemaakt voor  de Steirische harmonika. Frans was voor zijn Oostenrijkse docenten een  enthousiaste leerling. Na een jaar les stapte Frans al over van de drierijer op  de vierrijer (dus één toonsoort meer).

Franz maakt deel uit van een harmonikagroep in Lochem waar met name  Oostenrijkse muziek wordt gemaakt. Inmiddels geeft Frans al zelf les.

Naast het spelen in een groep treedt Frans ook alleen op. Met zijn  vrijwilligershart doet hij dat voor dementerenden voor wie hij dan liedjes uit  de oude doos speelt. Maar ook is Frans bij trieste gebeurtenissen aanwezig alwaar  hij dan gepaste muziek speelt.  

Frans Tenhagen, een vrijwilliger in hart en nieren.


Terug naar de inhoud