8 januari - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

8 januari

Muziekcafé de Marke > 2020
Muziekcafé de Marke, Hof van Twente (Hengevelde), woensdag, 8 januari 2020 (10.00 - 12.00 uur)

Op woensdag, 8 januari, speelden en zongen, respectievelijk Cees van der Sluijs en Hennie Raanhuis in Muziekcafé de Marke.
Cees van der Sluijs (Hengevelde)

Cees van der Sluijs is in Rotterdam geboren. Hij had op zijn 10e jaar al pianoles. Op zijn 12e jaar wist Cees dat hij dierenarts wilde worden. En dat werd hij ook. Maar hij bleef zijn piano (en later ook de orgel) trouw. Cees is als kerkorganist regelmatig in de regio te horen.
Hennie Raanhuis (Bentelo)

Hennie Raanhuis is als vrijwilliger werkzaam op een zorgboerderij. Naast gym, fitness en mountainbiken is muziek zijn grootste hobby. Hennie is al meer dan 10 jaar lid van het gemengd koor Mixx in Hengevelde. Hiernaast mag Hennie ook graag solo als zanger optreden. Hij gebruikt dan orkestbanden als begeleiding.
Muziekcafé de Marke is normaliter op de eerste woensdag van de maand geopend. Omdat dit jaar de eerste woensdag van de maand januari op nieuwjaarsdag viel, was het muziekcafé een week later geopend: de achtste.

Vandaag was het de eer aan Cees van der Sluis (kerkorganist/pianist) en Hennie Raanhuis (zanger) om de aanwezigen met hun muziek te vermaken.

Een piano of een kerkorgel, neem je niet zomaar even onder je arm mee naar een optreden. Cees mocht daarom een kleinere versie uit de plaatselijke kerk gebruiken. Dank hiervoor. Terwijl (kranige) Cees van der Sluijs en ondergetekende de piano in de kerk ophaalden, zorgden de vrijwilligers ervoor dat in het muziekcafé alles gereed werd gemaakt om de bezoekers te ontvangen. Aartje Mulleman had een dag van tevoren zo'n 100 oliebollen gebakken om de bezoekers daarmee te verwennen.

Zo konden we - na de koffie en het eten van een lekkere oliebol - even na tienen met de optredens beginnen. Cees begon met klassieke werken van o.a. Beethoven en Schumann. Ondertussen peilde Hennie wat voor liedjes de bezoekers van hem wilden horen. Toen het de beurt aan Hennie was, wist hij dan ook wat hem te doen stond. Van Amerikaanse evergreens tot en met Nederlandse meezingers passeerden de revue. Bij de laatste werd geregeld door de bezoekers meegezongen.

Dat Cees en Hennie de optredens serieus namen, bewijst het feit dat beiden gisteren nog samen hebben gerepeteerd om aan het einde van de ochtend gezamenlijk nog een paar Amerikaanse evergreens ten gehore te brengen, hetgeen de bezoekers konden waarderen.

Terug naar de inhoud