Anneke Grönloh beëindigt zangcarrière, 27-08-2017 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Anneke Grönloh beëindigt zangcarrière, 27-08-2017

Wist u dit? > Anders > Anneke Grönloh

De 75-jarige zangeres Anneke Grönloh heeft gisteravond voor de allerlaatste keer opgetreden. Bij het evenement De Nacht van Johnny Hoes in het Limburgse Weert bracht ze nog één keer haar hit Brandend Zand ten gehore, voordat ze haar microfoon aan de wilgen hing.

Grönloh, die al bijna 60 jaar optreedt, zet vanwege gezondheidsredenen een punt achter haar carrière. Ze kreeg vorig jaar een longembolie en moet sindsdien vrijwel continu een zuurstofmasker dragen. Anneke trad nog sporadisch op, met een zuurstoffles op het podium.

Voor zo'n 3000 man publiek en omringd door collega's als Ria Valk en Rob de Nijs nam Grönloh gisteravond afscheid met een emotionele vertolking van Brandend Zand. Het evenement was georganiseerd omdat zanger Johnny Hoes 100 jaar geleden werd geboren.

Minutenlang applaus
Anneke wilde graag op dit feest afzwaaien, omdat Hoes het nummer Brandend Zand voor haar heeft geschreven. ,,Het is een mooi moment om het publiek te bedanken en hem ook'', zei ze eerder. Hoes' zonen Adri-Jan en Johnny junior waren ook van de partij. Na haar optreden kreeg de zangeres een minutenlang applaus.

Anneke won in 1959 haar eerste platencontract in Cabaret der onbekenden, een destijds bekende talentenjacht. De eerste jaren was ze vooral populair in Azië, maar in 1962 scoorde ze in Nederland grote hits met Brandend Zand en Paradiso. In totaal verkocht ze meer dan 30 miljoen platen.


Terug naar de inhoud