Bezoek MHT Nederland, 18-12- 2015 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Bezoek MHT Nederland, 18-12- 2015

MHT LESGROEPEN > Zuid-Holland > Rotterdam-Zuid > 2015 > Bezoek MHT Nederland
Op verzoek van Jan Groot Kormelink en zijn vrouw Maria hebben Aartje en ik hen vandaag begeleid naar MHT Maasstad (Rotterdam). Het was voor Aartje en mij alweer een tijdje geleden dat wij bij MHT Maasstad op bezoek waren. Bovendien konden Aartje en ik dan meteen even langs een zieke tante van Aartje. Het toeval wilde dat ook zij in het Maasstad ziekenhuis verbleef. Dus de bekende twee vliegen in één klap.
 
MHT Maasstad heeft de laatste maanden best het een en ander meegemaakt. Herman van der Knaap (de docent) was om medische redenen een tijdje uit de roulatie, Conny Croep (een steunpilaar voor de lesgroep) moest om medische redenen noodgedwongen stoppen. Dit gold ook voor enkele andere cursisten. En dan als klap op de vuurpijl het overlijden van Anneke Leerschoon op 8 december.
 
Rotterdammers hebben de eigenschap hun ruggen te rechten in zware tijden. Ik zie dat ook vaak bij Aartje. En vandaag zag ik dat ook weer bij MHT Maasstad. Je kunt daar alleen maar een grote bewondering voor hebben.
 
Pieter Oostdijk is ook een belangrijke steunpilaar voor Herman van der Knaap en zijn lesgroep. Pieter is met iedereen begaan en trekt kleine en grote zaken naar zich toe. Hij komt als eerste en gaat als laatste. Welke docent zou zo’n man niet naast zich wensen?
 
Pieter mailde mij van de week nog. Ik kon hem bellen wanneer wij bij het ziekenhuis aankwamen. Hij zou ons wel op komen halen. Even later weer een mail. Of wij nog eetbeperkingen hadden bij het eten van oliebollen (glutenvrij etc.). Neen, antwoorde ik, maar Jan Groot Kormelink moet er van zijn dokter wel minimaal drie eten, voegde ik er nog vlug aan toe. Ook dat zijn Rotterdammers: Jan kreeg er ook drie. En Jan at ze nog op ook! Ook dat is humor!
 
Jan GK en ik zochten een plaatsje tussen de cursisten en speelden met de lesgroep mee. Als oud-docent van Jan GK kon ik genieten hoe Jan probleemloos meespeelde. Natuurlijk ging veel tijd verloren door ons bezoek. Er werd over en weer gedold met elkaar. De boog kan niet altijd gespannen zijn.
 
Tussendoor heb ik nog even met Herman van der Knaap gesproken over de Seydel Orchestra S. Herman vroeg zich af of de Orchestra S iets voor de lesgroepen zou kunnen zijn. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit iets over gehoord, noch over gelezen, maar je bent nooit te oud om .................
 
Herman en ik gaan ons verdiepen in de Seydel Orchestra S en wij laten jullie onze bevindingen tzt weten.

Terug naar de inhoud