Buma & Stemra-rechten - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Buma & Stemra-rechten

De lessen

To: Info Mijnlicentie

Subject: Informatie  

Geachte  heer/mevrouw,

Graag wil ik u om informatie vragen. Eerst wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Jan Mulleman. Ik ben gepensioneerd en mantelzorger voor mijn vrouw Aartje. Aartje is ernstig longpatiënt. Wij wonen in het mooie Twente.

Mijn passie is muziek maken (mondharmonica). Jaren geleden hoorde ik dat mondharmonicaspelen goed was voor het trainen van de ademhalingsspieren. Omdat ik nog wat vrije tijd over had, besloot ik om aan longpatiënten (waaronder uiteraard Aartje) als vrijwilliger gratis mondharmonica les te gaan geven. Ik schrijf hiervoor zelf de muziek uit. Mijn redenatie is of ik nu geld doneer aan het Longfonds of ik geef iets van mijzelf aan longpatiënten.

Mijn lessen geef ik bij Café Restaurant de Olde Mölle in Neede. Ik heb daar gratis onderdak. Op dit moment krijgen 27 longpatiënten daar gratis mondharmonica les.

Onlangs kreeg ik de vraag hoe ik dat met de Buma/Stemra-rechten deed. Uh uh uh... Daarom ben ik op het internet gaan lezen. Daar lees ik dat het in besloten kring mag. Maar ik twijfel of een groepje longpatiënten in een restaurant (wel in een afzonderlijk zaaltje) onder de noemer besloten valt.

Stress is naast veel andere zaken slecht voor longpatiënten. Ik wil hen dan ook geruststellen dat wij in Neede niets doen wat niet mag. Indien wij iets doen wat niet mag, dan moet ik een oplossing zoeken.

Vandaar deze mail. Wellicht dat u mij (ons) kunt en wilt adviseren.

Namens ons allemaal alvast vriendelijke bedankt.


Jan  Mulleman

Antwoord op bovenstaande vraag.


Geachte heer  Mulleman,

Bedankt voor uw e-mail.

U geeft in uw onderstaande e-mailbericht aan dat u mondharmonica les geeft en hierbij zelfgeschreven muziek gebruikt. Hiervoor is geen licentie nodig, omdat u geen aangeslotenen bent.
 
Bij het ten gehore brengen van muziek in openbare ruimtes (geen huiselijke kring) spreken we van het openbaar maken van muziek. Voor die openbaarmaking vragen wij namens de makers van die muziek een vergoeding in de vorm van een licentie. Dit is bij u niet aan de orde.

Ik wens u alle succes met het geven van de muzieklessen.

Met  vriendelijke groet,

(mevr.) Marlon Brouwer
Medewerkster Marktbewerking


Wat  kan muziek voor u als ondernemer betekenen? Lees hier  meer.
T    023 7997880
E   service@mijnlicentie.nl
I     www.mijnlicentie.nl

A   Saturnusstraat 46, 2132 HB Hoofddorp
O   KvK-nummer 34286922
Terug naar de inhoud