De eerste lesdag, 26-10-2017 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

De eerste lesdag, 26-10-2017

MHT LESGROEPEN > Gelderland > MHT Neede 2017

In Overijssel (Twente) en in Gelderland (de Achterhoek) zijn MHT-lesgroepen inmiddels een bekend verschijnsel. Deze lesgroepen vind je in Doetinchem, Hengelo (O), Meddo en Neede. Het opzetten van een MHT lesgroep is niet het moeilijkste. Zo’n lesgroep in stand houden is lastiger. Elke MHT lesgroep krijgt op den duur te maken met een natuurlijk verloop. Dat verloop houd je niet tegen. Wil je een MHT lesgoep in stand houden, dan zal je op tijd aan aanwas moeten denken. Zo ook bij MHT Neede.
 
Op zondag, 10 september 2017, organiseerde MHT Nederland bij ‘t Hagen in Haaksbergen het MHT Regiofeest 2017. Dit was een mooie gelegenheid om in Overijssel en in De Achterhoek nog meer bekendheid te geven aan het bestaan van de MHT lesgroepen. Dit geldt min of meer ook voor de optredens van het MHT Orkest. Bij alle optredens werd en wordt melding gemaakt van het bestaan van de vier MHT lesgroepen in de Achterhoek en in Overijssel.
 
Een oproep in de regionale bladen dat er in oktober in Neede weer een beginnersgroep zou starten was het slotakkoord. Op 14 oktober jl. was er een voorlichting en een proefles. Met als resultaat dat er vandaag, 26 oktober, de eerste lesdag was van MHT Neede 2017. Deze lesgroep bestaat uit totaal 17 mondharmonicaspelers.
 
Aan de docent, Jan Groot Kormelink, en ondergetekende de uitdaging om deze mondharmonicaspelers zover te brengen dat ze volgend jaar september (?) zich aan kunnen sluiten bij MHT Neede (2016). 

Zie onderstaande foto's.
 
 
Terug naar de inhoud