de Open Dag zelf - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

de Open Dag zelf

MHT feesten > Open dag 2018

Geslaagde Open Dag van MHT Neede

Zo’n honderd familieleden, kennissen, vrienden en geïnteresseerden kwamen gisteren, zondag, 16 september, naar Café Restaurant De Olde Mölle in Neede, alwaar MHT Neede zetelt.

De aanwezigen zagen en hoorden achtereenvolgens Ronny de Boer, MHT Neede 2017, Eddy Young, MHT Neede 2016, Joop Prins & Bart Nijman, ondergetekende, Annet Wolterinck en Die Stadlfreunde optredens verzorgen.

Ronny zorgde voor een gezellige inloopmuziek.

De drie lesgroepen die MHT Neede rijk is, lieten met elk vier liedjes horen wat men zoal tijdens een bijeenkomst op de donderdag speelt en thuis oefent. Het aanwezige publiek kreeg zo een goede indruk over het niveau van spelen en het plezier dat men samen beleeft.

De mondharmonicaspelers van MHT Neede hebben tijdens de Open Dag van MHT  Neede weer bewezen dat iemand met ademhalingsproblemen best een mooi stukje muziek op de mondharmonica kan spelen. Het mooie aan dit alles is dan dat men tijdens een optreden even vergeet dat men ademhalingsproblemen heeft. Men voelt zich dan even muzikant en wat mij betreft terecht.

Achtereenvolgens werd er gespeeld:  

MHT Neede 2017:
- Edelweiss
- The Rose
- Ganz in weiss
- La Pastorella

MHT Neede 2016:
- Whispering hope
- Kapitäns Mundharmonika
- La Montanara
- Weisse Rosen aus Athen

Het MHT Orkest:
- Patrona Bavaraie
- Tender Years
- Hallelujah
- The Titanic Song

Hierna was het de beurt aan Joop Prins en Bart Nijman. Dit duo (oud leerlingen van mij) komt wekelijks bij elkaar thuis. Zij spelen dan op hun diatonische en chromatische mondharmonica’s tweestemmig een verscheidenheid aan liedjes. Het duo bewees op de Open Dag dat oefening nog steeds kunst baart en wel met:
- Can’t you feel the love tonight
- Het Dorp.

Tja, toen was het mijn beurt. Ik wist dat weduwe Dinie Slot, haar twee zonen en haar twee kleinkinderen in de zaal zaten. Hun verdriet is nog vers. Toch kwamen ze samen naar de Open Dag. Vandaar mijn eerste lied van Willeke Alberti ‘Samen zijn’.

Om het aanwezige publiek het verschil te laten horen tussen de diatonische en de chromatische mondharmonica speelde ik hierna op de chromatische mondharmonica Kedeng Kedeng van Guus Meeuwis.

Ook waren een oud-collega van mij uit Rotterdam (Martin) en zijn vriendin (Chantal) aanwezig. Martin had mij als eens gevraagd om voor hem Il Silenzio te spelen. Een mooie gelegenheid om dat voor hem te spelen. Als extra verrassing las Chantal in het tussenstukje in dit lied het gedicht ‘Stilte’ voor.

Ik wist dat ik mijn vrouw Aartje een groot plezier zou doen met het lied Morgen (Ivo Robic). Alzo geschiedde.

Frits is een ‘leerling’ uit de groep MHT Neede 2017. Frits is de grens van 80 jaar al gepasseerd. Frits vertelde mij een half jaar geleden dat hij zo’n 15 keer per dag naar een Youtube filmpje keek en wel ‘Do you love me when I’m old’ gezongen door Catriona. Thuis zocht ik het liedje op en luisterde naar de tekst. Ik vroeg Frits een week later of hij de tekst mooi vond en/of de muziek. Frits vertelde mij dat hij de Engelse tekst niet begreep, maar dat de muziek hem veel deed. In het kort vertelde ik Frits waar het liedje over ging. Kort samen gevat: Een jonge vrouw vraagt aan jonge echtgenoot of hij ook van haar zal houden wanneer zij oud en versleten is. Een reden temeer voor de zachtaardige Frits om dit liedje mooi te vinden. Ik nam mij voor om dit lied op de Open Dag voor Frits en zijn vrouw te spelen. Ik nodigde een bevriende zangeres Annet Wolterinck uit mij hierbij te helpen. Danskoppels uit het publiek moesten het plaatje compleet maken. Ik denk dat Annet, de danskoppels - waaronder de ontroerde Frits en zijn vrouw - en ik aardig in onze opzet zijn geslaagd.

Hiermee kwam er een eind aan het mondharmonicagedeelte van de Open Dag.

Als extra’s had ik een oude bekende uitgenodigd: Eddy Young. Eddy is oud-zanger & drummer van de Tumbleweeds (Somewhere between – 1975). Eddy is een allround muzikant. Hij zingt o.a. blues, country, prachtige ballads, rock & roll, disco. Hiernaast coacht Eddy beginnende en ervaren zangers.

Een feestje is pas compleet met een optreden van Die Stadlfreunde. De speelvreugde en muzikale capaciteiten spatten van deze groep vanaf. Binnen de kortste keren krijgt men de dansvloer vol en zit er niemand meer op de stoelen.

Zo kwam er een einde aan een geslaagde Open Dag van MHT Neede.

Aartje had zich drie dagen in haar (open) keuken opgesloten om cakes te bakken voor alle deelnemers. Zo ook een cake voor de bediening van De Olde Mölle. Na het uitdelen van deze cakes ging iedereen voldaan naar huis.

MHT Nederland

Naschrift:
Tijdens de Open Dag konden geïnteresseerden zich middels klaarliggende inschrijfformulieren aanmelden voor de nieuwe lesgroep die in oktober start. Er waren zes aanmeldingen.
Terug naar de inhoud