Desinfectiezakje - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Desinfectiezakje

De mondharmonica
Desinfectiezakje voor de mondharmonica

Ja, mondharmonicaspelen is goed voor de ademhalingsspieren. De mondharmonica is het enige ademinstrument ter wereld. Bij het spelen op de mondharmonica wordt er flink in- en uitgeademd in de mondharmonica. Het is niet moeilijk voor te stellen dat de mondharmonica tijdens het spelen van binnen dan vochtig of zelfs nat wordt. De één heeft immers meer speeksel dan de ander. Daarom moet de mondharmonica na het spelen niet meteen in het doosje/etui worden opgeborgen. Dus even laten drogen voor het opbergen.

Ons speeksel bevat 97% water en 3% andere stoffen zoals eiwitten. Ons speeksel voert ook de resten van ons eten en drinken tussen onze tanden af. Ook  dit kan in de mondharmonica terechtkomen. Daarom altijd even met een glas water (of iets sterkers!) je mondspoelen voor het mondharmonicaspelen. In de lesmap van van onze MHT-lesgroepen zitten tips hoe je het beste je mondharmonica schoonhoudt.

Mondharmonicaspelers die bij een MHT lesgroep gratis mondharmonica les krijgen, hebben een ademhalingsprobleem (het laatste soms ook in zeer ernstige vorm). Wat bij  zieke mensen belangrijk is, zijn de goede en de slechte bacteriën. Nu ben ik niet genoeg opgeleid om meer over deze bacteriën te schrijven. Wat ik wel weet, is dat  ze ook in onze mondharmonica’s zitten. Onze tips om de mondharmonica’s te  reinigen halen zeker niet alle bacteriën weg. Daarom wordt bij onze lesgroepen er ook op aangedrongen niet op een mondharmonica van een ander te spelen. Je weet het maar nooit!

Van Herman van der Knaap, mondharmonicaspeler, kreeg ik een mailtje dat de bekende Duitse fabrikant van mondharmonica’s, C.A. Seydel Söhne, een desinfectiezakje te koop aanbiedt dat mondharmonica’s veilig desinfecteert met UV-licht en Ozon. Bacteriën en schimmels worden zo gedood. Het zou ook virussen deactiveren. Over het laatste heb ik inmiddels vragen gesteld aan de verkoper (Corona?). Wat het desinfectiezakje ook belooft is dat het onaangename geuren uit  de mondharmonica verwijdert.

Het desinfectiezakje is voor € 49,95 te koop bij de Mondharmonicawinkel. Ik heb er inmiddels een besteld. Ik zal mijn ervaringen t.z.t. nog hier vermelden.

Jan Mulleman

......

Update 25-01-2021
Vandaag ben ik gebeld door Henk Kuik (Mondharmonicawinkel). Henk heeft contact gehad met C.A. Seydel Söhne. Seydel heeft gezegd dat alle virussen (dus ook Covid 19) in het desinfectiezakje worden gedeactiveerd met een zeer hoge effectiviteit tot 99,99%. M.a.w., men houdt een kleine slag om de arm.
Terug naar de inhoud