Frans en Fien ten Have, september 2016 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Frans en Fien ten Have, september 2016

MHT LESGROEPEN > Gelderland > Neede > Film en fotoalbum > MHT Neede in de media

Diamanten bruidspaar

Dinsdag 6 september was het op de kop af zestig jaar geleden dat Frans ten Have en Fien van Wessel ‘ja’ zeiden tegen elkaar. Burgemeester Gerrit Jan Kok toog naar Sint Isidorushoeve om het diamanten paar te feliciteren en in de bloemetjes te zetten.

Frans ten Have (82) is in Eibergen geboren, zijn 83-jarige echtgenote komt van oorsprong uit Borculo. Na verschillende verhuizingen zijn ze vierenveertig jaar geleden in Haaksbergen neergestreken. Met hun zoon en hun dochter. Eerst in de Veldmaat en vervolgens hebben ze zich definitief in De Hoeve gevestigd. In het kerkdorp wonen ze met plezier. “Meer dan veertig jaar. Dan ben je onderhand een échte Haaksbergenaar”, vindt burgemeester Kok. Het drietal zit gezellig buiten te kletsen. Van de prachtige nazomer moet je profiteren, vindt Fien.

Voorrecht
Dat ze beide gezond zijn en - héél belangrijk - nog goed bij de tijd, vinden ze een voorrecht. “Zeker als je naar onze leeftijd kijkt mogen we tevreden zijn. We kennen genoeg mensen waar het minder mee gaat”, aldus de bruidegom. “Ja, wij wonen nog zelfstandig. Dat is hartstikke fijn!”, vult zijn vrouw aan. Ze genieten van hun knusse tuin en het buitenleven. Frans en Fien ten Have zijn dankbaar dat ze hun diamanten huwelijksfeest mogen beleven. “We geven een gezellig feestje. Met onze kinderen en vijf kleinkinderen, verdere familie, buren en anderen die ons dierbaar zijn.”

Bron: Gemeente Haaksbergen (Gepubliceerd: 22-9-2016, Rondom Haaksbergen) 
Terug naar de inhoud