Gehoorproblemen - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Gehoorproblemen

Wist u dit? > Gezondheid

Een deelnemer van MHT Meddo heeft grote moeite met het goed horen (met name in de hoogte). En juist het elkaar goed kunnen horen, is essentieel bij het samen muziek maken. Bij de audicien Beter Horen in Haaksbergen heeft de persoon in kwestie zich laten adviseren. Omdat de man in het bezit is van een gehoortoestel uit het betere segment (categorie 5) werd een gratis muziekprogramma in zijn gehoortoestel geïnstalleerd. De eerste gehoortesten waren gunstig. Echter, bij het samenspelen bleek het muziekprogramma toch niet te voldoen.

De man in kwestie heeft vanwege zijn gehoorproblemen ook moeite met het in één kanaal blazen. Hij hoort met name bij hoge tonen niet goed het verschil tussen één toon en meer tonen. Mogelijk dat een laag gestemde mondharmonica beter is voor deze persoon. Dat gaan we nu testen.
Update (1)
De persoon in kwestie is gaan spelen op een Seydel Steel low C. De eerste ervaringen hiermee waren veel belovend. Nu is het verschil in tonen voor de man beter te horen. Een nadeel voor mensen met een longaandoening is wel dat een low-mondharmonica meer ademkracht vraagt van de bespeler dan een hoger gestemde mondharmonica.
Lees ook: Wetenswaardigheden -  De Pulmonica.
                                                             
Update  (2)
De persoon in kwestie heeft helaas besloten om niet verder te gaan met zijn lessen. Hoe jammer ook, maar we zullen zijn besluit moeten respecteren.


Terug naar de inhoud