Het optreden - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Het optreden

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017 > Boerderijenfietstocht Neede, 26-07-2017


Optreden tijdens de Boerderijenfietstocht Neede

Nog niet zo erg lang geleden werd het MHT Orkest uitgenodigd om op één van de stops van de Boerderijenfietstocht Neede de passerende fietsers met onze muziek te vermaken.

Het MHT Orkest kreeg de stop Timmerije Loon en grondverzetbedrijf in Neede toegewezen; de eerste stop van deze fietstocht. Dat betekende vroeg aanwezig zijn (ca. 09.00 uur) en vroeg in de middag eindigen (ca. 13.15 uur|).

Ruim vier uur muziek maken is best pittig; zeker voor een longpatiënt. En dat gebeurde dan ook niet. We maakten blokjes van zo’n half uur met een pauze van een ca. kwartier. O.a. tijd voor koffie, broodjes, fruit en een sanitaire stop. Alles was prima geregeld. Maria, bedankt!

Totaal hebben we zo’n 30 liedjes gespeeld. Alle orkestleden mochten om beurten een liedje uit het repertoire kiezen (groot 46 liedjes). Ik heb erop gelet dat de nummers die het orkest op 10 september a.s. op het regiofeest gaat spelen vandaag ook werden gespeeld: een goede oefening. Zelfs voor Aartje (met een gebroken been afwezig) werd een verzoeknummer gespeeld: het Rotterdamse Ketelbinkie.

Zo’n optreden als vandaag is vooral ontspannend. Veel orkestleden werden door fietsers uit de regio herkend en vanzelf volgde er dan even een praatje. Dat alleen al maakte dat er een leuke en ontspannen sfeer heerste.

Het valt mij op dat steeds meer orkestleden onder het spelen durven op te kijken van hun bladmuziek om even rond te kijken. Een teken dat men aan zelfvertrouwen wint. Met zelfvertrouwen geniet je ook meer van het muziek maken. Dat men meer zelfvertrouwen krijgt, bewijst ook het volgende. Onlangs heb ik een nieuw lied uitgereikt: Blauwe Korenbloemen. Zonder dit lied nog met het orkest te hebben gerepeteerd, wilde men dit lied vandaag al spelen. Dat hebben we dan ook gedaan en het ging niet eens slecht. Dat doet je als docent natuurlijk goed.

Muziek maken moet vooral leuk zijn. En wanneer het publiek onze muziek ook leuk vindt, dan hebben we ons muzikaal doel bereikt. Althans, bijna bereikt. Natuurlijk worden er nog foutjes gemaakt en dat mag. Aan mij de taak om met het MHT Orkest eraan te werken dat het zo weinig mogelijk foutjes zijn.

Wat mij ook tevreden stemde, waren de gesprekken die ik voerde met passerende fietsers die meer wilden weten over MHT; zelfs een echtpaar uit Zoetermeer. En daar is het MHT Orkest ook voor opgericht: het landelijk uitdragen van MHT.

Dat het een goed optreden was, wordt ondersteund door een uitnodiging die het MHT Orkest ter plaatse kreeg om op woensdag, 23 augustus a.s., op te treden op de Jammarkt in Neede.

Terug naar de inhoud