Inleiding - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Inleiding

MHT Orkest

Op dit moment wordt in Nederland op 18 locaties gratis mondharmonica les gegeven aan personen met ademhalingsproblemen. Dit omdat mondharmonicaspelen de ademhalingsspieren traint. Op elke locatie bevindt zich één of meer MHT lesgroepen (MHT staat voor mondharmonicatherapie).  
                                                            
Muziek maken is ook een uitdagende taak voor de hersenen. Het maakt het brein fitter en beter in staat zich aan te passen aan het ouder worden.
 
Om aan het bestaan van de MHT lesgroepen meer bekendheid te geven, werd er in het jaar 2016 het MHT Orkest geformeerd. De zeven mondharmonicaspelers in dit orkest hebben -m.u.v. de begeleider- allemaal een ademhalingsprobleem (COPD, Astma, etc.). Zij kunnen daarom als geen ander MHT-geïnteresseerden vertellen over hun ervaringen met mondharmonicaspelen.
 
Met het MHT Orkest worden zoveel mogelijk openbare optredens verzorgd waarbij naast het maken van mooie en gezellige muziek meer wordt verteld over mondharmonicatherapie. Het orkest maakt gevarieerde muziek waarbij gebruikt wordt gemaakt van professionele orkestbanden. Het orkest speelt o.a. klassiek, pop, evergreens en Duitse- & Nederlandse volksmuziek.
 
Leent de situatie zich ervoor, dan worden liedjesmappen met teksten uitgedeeld. De toehoorders mogen hieruit verzoeknummers kiezen die het orkest dan zal spelen. De toehoorders kunnen en mogen (graag zelfs) deze liedjes desgewenst naar hartenlust meezingen.
 
Het MHT Orkest hoopt met haar optredens dat nog meer personen met een ademhalingsprobleem geïnteresseerd raken in mondharmonica spelen. Muzikale kennis en/of ervaring is niet nodig en de leeftijd speelt ook geen rol.
 
 
Wie weet tot ziens en horens.
 
Terug naar de inhoud