KBO Almelo, het Seniorenjournaal - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

KBO Almelo, het Seniorenjournaal

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017 > KBO Almelo, 10-10-2017
KBO Almelo houdt van haar activiteiten een Seniorenjournaal bij. M.b.t. het optreden van het MHT Orkest staat hierin vermeld:

Op dinsdag 10 oktober j.l. heeft KBO-Almelo de jaarlijkse muzikale middag in de Trefhoek gehad. Wij hadden te gast 7 mondharmonica-spelers van de vereniging MHT Nederland (mondharmonicatherapie).

Alle leden van deze vereniging zijn longpatiënten. Mondharmonicaspelen is goed voor de ademhalingsspieren en het brein. Kennis van het notenschrift is niet noodzakelijk omdat de muziek wordt genoteerd in een combinatie van noten en cijfers.  

Om hun mondharmonicalessen bij een breed publiek bekend te maken, werd er in het jaar 2016 een MHT Orkest geformeerd. Met dit MHT Orkest worden door heel Nederland gratis optredens verzorgd waarbij naast het maken van gezellige muziek ook iets meer wordt verteld over de mondharmonicalessen. 

Op dit moment wordt in Nederland op zo’n 18 locaties gratis mondharmonica les aangeboden aan mensen met ademhalings- problemen, zoals COPD, longkanker en de ziekte van Parkinson. Maar ook andere zieken kunnen baat hebben bij mondharmonica les.

De leider/docent van het orkest MHT Nederland Jan Mulleman, had een ieder een map gegeven waarin de liedjes stonden. Het orkest speelde:
  • Whispering Hope
  • Last Rose of Summer
  • Moon River 
  • La Montanara
  • Edelweiss
  • Any Dream (uit de Musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat)
  • Fata Morgana. Vóór dit lied door het orkest gespeeld werd, werd iemand uit de zaal gevraagd om mee te willen spelen. Haar werd een gratis mondharmonica gegeven met enkele korte instructies hoe dit instrument te bespelen en samen met het orkest blies zij op voortreffelijke wijze het lied. 
Daarna volgde:
  • Home to Donegal
  • Sierra Madre.

De toehoorders kregen ook de gelegenheid om tussendoor liedjes uit te kiezen en mee te zingen, wat ook met veel enthousiasme gedaan werd. De liedjes waren: 
- Ketelbinkie
- Gelders volkslied
- Meisjes met rode haren
- Ik heb eerbied voor jouw grijze haren
- Als ik een klokje was
- Het avondklokje (Zomer gaat van ons scheiden)
- Twents volkslied. Dit lied werd door allen uit volle borst gezongen.

In de pauze werden de aanwezigen door de activiteitencommissie een drankje en heerlijke snacks aangeboden. Al met al een zeer geslaagde middag vonden de aanwezige leden.

Het bestuur is wel teleurgesteld dat het aantal aanwezigen klein was. Zij vragen zich af of het wel verstandig is om met een muzikale middag door te gaan.

Terug naar de inhoud