KBO Samenleven Beltrum, 20-04-2017 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

KBO Samenleven Beltrum, 20-04-2017

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2017


Donderdagavond, 20 april 2017, een optreden voor KBO Samenleven Beltrum

Het optreden door het MHT Orkest was aansluitend aan een vergadering van deze KBO afdeling. Gepland stond dat het orkest een uurtje zou spelen. Maar het werd door het gezellige karakter een stuk langer. Maar niemand die daar mee zat, zeker niet het aanwezige publiek, zo’n 60 personen.

Na het openingswoord werd door ondergetekende aan de aanwezigen iets meer verteld over de mondharmonicatherapie en over de vier locaties in het oosten van het land waar gratis mondharmonica les wordt gegeven aan longpatiënten: Doetinchem, Hengelo (O), Meddo en Neede.

Het MHT Orkest had ervoor gekozen dat het publiek voornamelijk zelf haar keuze mocht maken welke liedjes het orkest zou spelen. Hiervoor werden mappen met meezing teksten uitgereikt. Uiteraard bracht het orkest ook haar eigen favoriete liedjes ten gehore zoals Home to Donegal en Tanz mit mir. Het laatste nummer werd opgesierd door een dansend koppel dat daarvoor door ondergetekende werd beloond met een attentie in de vorm van twee mini-mondharmonica’s.

Zoals wel vaker bij optredens door mondharmonicagroepen had een toehoorder zelf ook een mondharmonica meegenomen. Deze persoon kreeg uiteraard de gelegenheid om ook even een liedje te spelen (Faria Faria). Een groot applaus was haar beloning.

Het aanwezige publiek kon de nieuwe outfit van het MHT Orkest ook erg waarderen (zie de foto's hieronder). De dames in het publiek hadden met name oog voor de sjaaltjes die hun soortgenoten in het orkest droegen. 

Vanavond was het 2e optreden door het MHT Orkest. Er was bij sommige spelers in het begin sprake van wat gezonde spanning. Maar de gezellige sfeer maakte dat dit steeds minder werd.

Na afloop werd onder het genot van een door KBO Samenleven Beltrum aangeboden drankje het optreden door het MHT Orkest nog even nabesproken. Iedereen was enthousiast en kijkt alweer uit naar het volgende optreden.

Reactie Frans Scholten, KBO Samenleven Beltrum

Beste Jan,

Hierbij wil ik jullie nogmaals hartelijk danken voor jullie mooie optreden. Ook denk ik dat we er wat van geleerd hebben hoe het is om met weinig longinhoud door het leven te gaan. En dan toch zo'n mooie avond komen geven; mijn petje af. 

Wij hebben je adres ook doorgegeven aan twee andere verenigingen hopende dat je daar ook naar toekunt.

Het allerbeste en veel succes. De foto's voeg ik bij.  


Groeten,

Frans Scholten
Terug naar de inhoud