Lesdag; 15-12-2016 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Lesdag; 15-12-2016

MHT LESGROEPEN > Gelderland > Neede > Film en fotoalbum > 2016

De laatste lesdag van het jaar 2016.

Op donderdag, 17 maart 2016, werden bij de Olde Mölle in Neede met de MHT-lessen gestart. We zijn nu zo'n negen maanden verder: een zwangerschap. Het was wel een zwangerschap zonder complicaties. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de docent Jan Groot Kormelink.

Jan GK speelt zelf nog niet zo erg lang mondharmonica, maar hij durfde het desonsdanks toch wel aan zo'n grote lesgroep onder zijn hoede te nemen. Jan GK weet als geen ander hoe belangrijk gezondheid is. Met het lessen houdt hij hier dan ook goed rekening mee. Waar nodig of wenselijk trapt hij op de rem en waar mogelijk spreekt hij de mensen toe en ook aan om vooral thuis te blijven oefenen. Dit in het belang van de longen, maar ook om de mensen muzikaal gezien naar een hoger niveau te brengen. Jan GK doet dat allemaal op zijn eigen onschuldige en innemende manier.

Waar elders in Nederland steeds meer MHT-docenten een financiële vergoeding, koffie- en/of benzinegeld krijgen, doet Jan GK het als 100 % vrijwilliger: een uitstervend ras. Een man naar mijn hart!

Dat de deelnemers aan MHT Neede dat erg waarderen, bleek vandaag nogmaals. Jan GK en ondergetekende werden vandaag namens de lesgroep door Tresiah en Janny verrast met een doos vol met lekkers. 

Als extra verrassing kreeg de hele lesgroep van Tresiah en Janny ook een zak met walnoten.


Tresiah en Janny: dank! 


Terug naar de inhoud