MHT Hengelo - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

MHT Hengelo

MHT LESGROEPEN > Overijssel > MHT Hengelo
 
De MondHarmonicaTherapiegroep (MHT) Hengelo is op 21 augustus 2014 met 5 deelnemers gestart.

Inmiddels hebben we (maart. ’19) 15 deelnemers.

We oefenen elke donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in zaal “De Schoof” in de Korenbuurt aan de Hennepstraat 4, 7552DN Hengelo (naast het Carintreggeland woonzorgcentrum Humanitas) en sluiten daarna af door gezellig samen koffie of thee te drinken.

We spelen/oefenen voornamelijk eenvoudige Hollandse, Engelse (Amerikaanse) en Duitse volksliedjes en kerstliedjes, waarvan aangepaste muziekbladen voorzien van noten, cijfers (overeenkomstig de cijfers op de mondharmonica) en liedteksten beschikbaar worden gesteld.

We treden enkele keren per het jaar op o.a. tijdens de kerst periode voor eigen publiek uit De Korenbuurt en Humanitas en voor overige wooncentra.

De “Muzikale en Artistieke Leiding” is in handen van de deelnemer Gerhard Beltman.

De kosten voor deelname bedragen:
  • Aanschaf van de aangepaste muziekbladen en mappen (1 map met ca. 30 Hollandse Liedjes, 1 map met ca. 20 buitenlandse liedjes en 7 bladz. algemene informatie en 1 lege map voor optredens): Eenmalig EURO 6,00.
  • Aanschaf mondharmonica. We spelen allemaal op een diatonische C-mondharmonica (voor details zie website van www.mhtnederland.nl). Deze zijn vanaf ca. Euro 20,00 te koop in muziekwinkels en via diverse webwinkels. Onze coördinator is graag bereid om behulpzaam te zijn bij het aanschaffen.
  • Aanschaf  muziek standaard. Het is handig om tijdens de lessen een tafelstandaard te gebruiken (voor details zie website van www.mhtnederland.nl). Onze coördinator is graag bereid om behulpzaam te zijn bij het aanschaffen.
  • De oefenmiddag is verder vrij van kosten. De koffie/thee na afloop kost € 0,50 per kopje.
  
Belangstellenden kunnen contact opnemen met coördinator Bram Groothuis, tel. 06-51291339; E-mail: a.b.groothuis@home.nl. Bram verzorgt ook het papierwerk en de financiën.
Terug naar de inhoud