MHT Maasstad (m/muziek: Compilatie MHT Maasstad) - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

MHT Maasstad (m/muziek: Compilatie MHT Maasstad)

MHT LESGROEPEN > Zuid-Holland > Rotterdam-Zuid

Op 12 januari 2007 is, mede naar aanleiding van een introductie in het West Friese Gasthuis onder leiding van Jervis Groeneveld die op zijn beurt weer geïnspireerd is door de Amerikaanse therapeut en mondharmonicaspeler David Barrett, een mondharmonicatherapiegroep opgericht door Herman van der Knaap en longpatiënte Conny Kroep. 

Samen zijn ze gestart in het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Conny hoorde via de revalidatie dat er iemand was die mondharmonicales wilde gaan geven en met de opmerking dat is leuk is het balletje gaan rollen en hebben ze aan het ziekbed van Conny in het Zuiderziekenhuis elkaar ontmoet. Herman zou les geven en Conny zou via een flyer proberen om leden te werven. 

Uiteindelijk zijn ze begonnen met 10 personen. In 2011 zijn het Zuiderziekenhuis en het Claraziekenhuis samengevoegd en verder gegaan onder de naam Maasstadziekenhuis en daar komen we, mede door toedoen van de longarts Dr. Verhoeven, iedere vrijdagmorgen bijeen. Er zijn op dit moment nog twee personen van het eerste uur aanwezig dat zijn Herman v/d Knaap en Conny Kroep.

Momenteel is de groep 19 man sterk waarvan er 3 rustend lid zijn.

................

Voor meer informatie:

Pieter Oostdijk                            
Telnr: 0180-415 520                    
Email: p.l.oostdijk@gmail.com        
&
Annelies Ritstier
Telnr: 010-419 06 80
Email: annelies.ritstier@hotmail.com
Terug naar de inhoud