Naschrift - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Naschrift

MHT LESGROEPEN > Gelderland > Neede > Film en fotoalbum > 2018

Het zijn de kleine dingen die het doen.....
 
Op 2 mei jl. overleed Jan Slot. Jan was mondharmonicaspeler bij MHT Neede. In mijn in memoriam schreef ik toen dat ‘op de kist van Jan een prachtig bloemstuk stond met daarin de mondharmonica van Jan verwerkt. Het zijn de kleine dingen die het doen’.
 
Waarom schreef ik toen de laatste zin? De meeste docenten/begeleiders die in Nederland mondharmonica les geven aan mensen met ademhalingsproblemen doen dit als onbetaalde vrijwilliger. Heb je een betaalde baan, dan is o.a. je salaris een beloning voor je inspanningen. Maar wat is de beloning wanneer iemand zich inzet als onbetaalde vrijwilliger? Waar haal je de kracht vandaan om vrijwilliger te zijn en te blijven?
 
Mijn beloning voor het geven van gratis mondharmonica les is divers. Ik denk dan natuurlijk in de eerste plaats aan of iemand het minder benauwd heeft door het spelen op de mondharmonica. Mijn kracht haal ik ook uit andere dingen? Komt men graag naar les? Vindt men het leuk? Pakt men de lessen op? Wat doet men er mee?
 
Nu weer terug naar de eerste zin. Wanneer besluit iemand om een mondharmonica te verwerken in een prachtig bloemstuk en dit bloemstuk dan op de kist van de overledene te plaatsen zodat iedereen het opvalt? Dat doe je alleen maar wanneer de mondharmonica een rol van betekenis heeft gespeeld in iemands leven. En heb je daaraan een steentje bij mogen dragen, dan is dat een hele grote beloning en schenkt jou dat kracht.
 
Onlangs waren Aartje (mijn vrouw) en ik op koffiebezoek bij Diny, de weduwe van Jan Slot. Ik vertelde Diny o.a. dat alle mondharmonicaspelers van MHT Neede onder de indruk waren van het bloemstuk met de mondharmonica. Diny vertelde dat er een foto van was gemaakt en dat ze mij deze zou laten mailen. 

Gisteren heb ik de foto mogen ontvangen. 
 

Mede namens de begeleider van MHT Neede, Jan Groot Kormelink,
 
 
Jan Mulleman


P.S. De foto is met toestemming van de familie geplaatst. Waarvoor onze oprechte dank.
Terug naar de inhoud