Optreden bij Lingesteijn, Leerdam, 03-03-2016 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Optreden bij Lingesteijn, Leerdam, 03-03-2016

MHT LESGROEPEN > Zuid-Holland > Gorinchem

Donderdagmiddag, 3 maart 2016, had de Groep Ademnoot uit Gorinchem een bijzonder optreden in de gesloten afdeling van verpleeghuis Lingesteijn in Leerdam. We speelden daar voor een bijzonder publiek, namelijk demente bejaarden.

De dankbaarheid van deze mensen voor onze muziek was overweldigend en ook ontroerend. Dit o.a. getuige de spontane zoenen die ik onder het spelen door kreeg van één van de pakweg 25 toehoorders. 

Onderaan enkele nummers van de vele die we donderdagmiddag daar hebben gespeeld. In deze opnames is goed te horen dat deze héél moeilijke groep goed meedeed en de pakweg anderhalf uur (incl. pauze) allemaal bleven luisteren.

Hierbij mag het volgende zeker niet worden vergeten. Voor onze groep COPD-patiënten is dit een echte ‘krachtinspanning’ geweest. Waaruit moge blijken dat hiermee weer het bewijs is geleverd dat met veel oefenen door mensen met echt ademnood toch veel bereikt kan worden als het gaat om het ontwikkelen van een manier om de adem te beheersen en gelijktijdig een blaasinstrument te bespelen!

Een dergelijk optreden doet de groep Ademnoot geheel belangeloos en er worden géén kosten in rekening gebracht. Men ziet dit als een soort ‘vergoeding’ voor wat we als begeleiding voor hen doen.


Jan de Graaff
Eén van de begeleiders
De sneeuwwals
Koffie, koffie, lekker bakkie koffie
O was ik maar bij moeder thuis gebleven
Tulpen uit Amsterdam
Twee reebruine ogen
Zuiderzee ballade
Terug naar de inhoud