Polyphonia's - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Polyphonia's

De mondharmonica > Te koop en/of gezocht

Mij is gevraagd of ik een koper weet voor de onderstaande twee mondharmonica's. Het zijn twee bijzondere mondharmonica's. Het zijn twee Polyphonia's (: meerstemmigheid) en wel de:
1. Polyphonia 267/384
2. Polyphonia - 3 deck.

De Polyphonia 267/384 wordt ook wel genoemd de Hohner Chord 48 omdat er standaard 48 akkoorden op kunnen worden gespeeld. Door mondharmonicaspelers zelf wordt dit instrument meestal Vineta genoemd gelijk het eerste akkoordinstrument dat Hohner ooit heeft gemaakt. De spelers noemen dit instrument ook wel 'de pijp'. Het laatste ongetwijfeld vanwege zijn lengte: bijna 60 CM. 

Dit instrument wordt met name gebruikt in de grotere groepen, zoals trio's, kwartetten en orkesten en is hierin niet weg te denken. Het instrument is ontwikkeld als begeleidingsinstrument om er de akkoorden op te spelen. Maar het instrument is ook creatief te gebruiken (kijk en luister naar de video). De nieuwprijs van dit instrument is op dit moment meer dan € 1500,00. !!!!!!! INMIDDELS VERKOCHT !!!!!!!!!


Dan de Polyphonia - 3 deck. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit instrument 3 lagen. Ik heb er zelf niet al te veel kennis over, laat staan ervaring mee. Maar herinner ik mij het goed, dan kun je er akkoorden meespelen EN de basnoten. Dit instrument wordt niet meer gemaakt en wordt volgens mij ook niet meer gebruikt in trio's, kwartetten en orkesten. De reden zal ongetwijfeld zijn dat de basmondharmonica een eigen plaats heeft veroverd en je hiermee beter uit de voeten kunt. Maar de Polyphonia 3 deck blijft desalniettemin een mooi instrument.


Wat schrijft de verkoper hierover? 

Hoewel ze al meer dan 45 jaar geleden gekocht zijn, zijn ze beide nog in staat van nieuw. Voor de Pijp en de Polyphonia vraag ik € 375,00 per instrument. Beide in 1 koop 700 Euro. Zien is kopen.


Wie heeft er interesse?
Terug naar de inhoud