Presentatie MHT Maasstad, 07-02-2017 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Presentatie MHT Maasstad, 07-02-2017

MHT LESGROEPEN > Zuid-Holland > Zoetermeer

Op 7 februari j.l. zijn we naar Zoetermeer afgereisd voor een presentatie. Na wat omzwervingen en aanwijzigen van onze levende TOM TOM Gerard zijn we daar toch goed aangekomen. De opkomst was met 35 à 40 personen erg goed te noemen.

Zoals gebruikelijk hebben Gerard, Petra, Rens, Tonia, Elly, Annelies en Joke enkele nummers als inloopmuziek gespeeld wat zeer op prijs werd gesteld. Na een hartelijk welkom te zijn geheten en een korte inleiding van het ontstaan van de mondharmonicatherapie zijn we gestart met het eerste gedeelte van de presentatie. Uitleg gegeven hoe en waarom het bespelen van de mondharmonica zo goed is voor astma en COPD patiënten. 

Na een korte pauze en het uitdelen van de mondharmonica's zijn we gestart met het tweede gedeelte, de ademhalingsoefeningen. Het was even wennen maar al snel hadden ze het ritme te pakken. Met het oefenen van de liedjes was het één groot feest. Wat hadden de mensen er zin in. Het leek wel of dat ze al eerder op een mondharmonica hadden gespeeld. Je kon vrijwel direct de melodie van een liedje goed horen. Ik vond dat wel heel erg uitzonderlijk en ik heb er ook erg van genoten en heb ze dan ook een compliment gegeven voor de wijze waarop ze zich hebben ingezet. 

Na het beantwoorden van diverse vragen en een dankwoord hebben we afscheid genomen en zijn we met een tevreden gevoel naar huis terug gekeerd.


Pieter Oostdijk
MHT Maasstad

.................................................
Reactie:

Hallo Pieter,

Dank voor je enthousiaste bericht.  Vanuit Zoetermeer had ik ook al een super positief bericht ontvangen. Ik ben benieuwd of er in Zoetermeer een groepje van de grond komt.

Tot ziens in Rotterdam of Den Haag, later dit jaar!

Nogmaals bedankt,

Met vriendelijke groet, 


Clementien Dieffenbach,
Verenigingsconsulent Longfonds 

..................................................
Reactie (2)

Goedenavond Pieter!

Wat een leuk verslag zeg! Het was zeker een heel geslaagde middag en een zeer goede opkomst! Moet toch vast wel lukken om ook in Zoetermeer zo'n groepje te starten afgaande van het enthousiasme in de zaal. Helaas moest ik al wat eerder weg en had graag het einde nog gezien...

Op het FB account van het Longpunt heb ik ook een verslagje gezet en wat foto's. Zelfs een filmpje van het getalenteerde gezelschap. Ook naar aanleiding daarvan veel enthousiaste reacties op de middag.

Jullie hebben het ook goed voorbereid en het plezier in het spelen goed overgebracht. Pieter, je bent een goed verteller en je had een geweldig contact met de zaal.

Er kwam al reactie van een ander Longpunt in Nieuwegein die wilde weten hoe het bij ons was voorbereid omdat zij dit ook graag willen. Ik heb maar je mailadres gegeven en naar de landelijke site verwezen.

Kortom. Zeer geslaagd en onze complimenten. Positiever hadden we ons Longpunt jaar niet kunnen beginnen!

Hoop dat jullie de bonbons lekker op peuzelen tijdens de repetities...Maar....wel je harmonica tussendoor schoonmaken, haha....

Groetjes en heel erg bedankt namens de werkgroep Longpunt Zoetermeer,


Marion Buijze

...................................................
Reactie (3)

Mooi hoor, die terechte complimenten aan jouw adres voor de presentatie in Zoetermeer! Doet mij heel veel deugd.

gr Herman

.....................................................
Terug naar de inhoud