UVV Hengelo Gld, 11-04-2018 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

UVV Hengelo Gld, 11-04-2018

MHT Orkest > Optredens MHT Orkest > 2018

De Unie Van Vrijwilligers Nederland is een organisatie opgebouwd uit een landelijke vereniging en 43 plaatselijke stichtingen die rechtstreeks lid zijn van UVV Nederland. De lokale afdelingen organiseren het vrijwilligerswerk.
 
Door de lokale afdelingen worden in groepsverband activiteiten georganiseerd waaronder gerichte activiteiten zoals (volks)dansen, zwemmen (met gehandicapten), zingen, gymnastiek, gespreksgroepen en dagopvang.
 
UVV Hengelo Gld is ook lid van UVV Nederland. Men organiseert o.a. maandelijks een activiteit. Vandaag, 11 april 2018, had men het MHT Orkest uitgenodigd voor een gezellig optreden en om iets meer te vertellen over mondharmonicatherapie. Het optreden vond plaats in het gezellige Ons Huis in Hengelo Gld. Er waren zo’n 50 gasten aanwezig.
 
Het MHT Orkest koos vandaag voor de wisselwerking. Dat wil zeggen: het publiek mocht verzoeknummers kiezen uit een liedjesmap. Na elk door het publiek gekozen lied, speelde het MHT Orkest vervolgens een zelf gekozen lied. Het publiek koos vandaag o.a. voor Meisjes met rode haren, Blauwe korenbloemen, het Gelders Volkslied, Ik zing dit lied voor jou alleen en Twee reebruine ogen. Het MHT Orkest koos o.a. voor Last rose of summer, Moon River, Hallelujah, The Titanic Song, I have a dream en Ganz in weiss.
 
Tussen het spelen en zingen door was er natuurlijk tijd voor conversatie, humor en het iets meer vertellen over mondharmonicatherapie. Ook kreeg een dame uit het publiek (ze had nog nooit een muziekinstrument bespeeld) de gelegenheid om samen met het MHT Orkest een lied te spelen. Hiervoor kreeg zij van het MHT Orkest een nieuwe mondharmonica cadeau. En nog mooier, ze kreeg van het publiek een ovatie.
 
Ik denk dat het publiek en het MHT Orkest terug kunnen kijken op een geslaagde middag.
 
 
 

Vrijdag, 13 april 2018, Contact Bronckhost Midden

...........................

Mondharmonicales bij de UVV
  
HENGELO - De UVV afd. Hengelo hield woensdagmiddag 11 april een gezellige ontspanningsmiddag in Ons Huis in Hengelo. Het Mondharmonica Therapie Orkest was te gast.

Na de koffie of thee opende Willie Maalderink deze middag door iedereen welkom te heten. Een bijzonder woord van welkom voor het Mondharmonica Therapie Orkest onder leiding van de heer Jan Mulleman dat opende met het nummer Whispering Hope. Daarna vertelde Jan Mulleman wat over het orkest. Er wordt op 18 locaties in Nederland gratis mondharmonicales gegeven aan mensen met ademhalingsproblemen.

Mondharmonica spelen traint namelijk de ademhalingsspieren, door dit in groepsverband te doen, wordt het met name voor longpatiënten een stuk gezelliger dan thuis te zitten. De mondharmonica is het enige instrument waarop in-en uitademend wordt gespeeld. Terwijl muziek wordt gemaakt, worden spelenderwijs ademhalingsoefeningen gedaan. Na twee of drie jaar les kan al worden meegespeeld in het orkest met de eigen mondharmonica.

Het programma werd afgewisseld met verzoeknummers uit het publiek zoals de meezingers Blauwe korenbloemen, Spiegelbeeld en Twee reebruine ogen. En schitterende nummers zoals de Last Rose of Summer. Er werd volop meegezongen of geneuried.

In de pauze werden de bekende lootjes te koop aangeboden en hierna werd een proef gedaan. Kan iemand meespelen zonder kennis van muziek te hebben? Iemand uit het publiek die nog nooit muziek had gemaakt, werd gevraagd om mee te spelen. Na afloop van dit succesvolle optreden mocht ze de mondharmonica mee naar huis nemen. 

Als slotnummer werd nog gespeeld Adios van Jim Reeves. Het orkest werd bedankt voor hun bijzondere bijdrage aan deze fijne middag, die werd afgesloten met een dankwoord voor alle aanwezigen voor hun komst.

De volgende UVV middag is op 9 mei in Ons Huis in Hengelo aanvang 14.00 uur. Deze middag zal verzorgd worden door de dansgroep Zarazan uit Eerbeek. Een folkloristische dansgroep die met mooie kostuums aan, verschillende dansen laten zien.
Terug naar de inhoud