Website Longfonds, augustus 2017 - MHT Nederland

Ga naar de inhoud

Website Longfonds, augustus 2017

De media > 2017
Mondharmonicaspelen voor sterkere longen!

Eind 2004 introduceerde Jervis Groeneveld in samenwerking met een longarts van de afdeling fysiotherapie van het Westfriesgasthuis de mondharmonicatherapie voor longpatiënten in Nederland. Beiden waren geïnspireerd door de verassende ervaringen van de Amerikaanse mondharmonicaspeler en therapeut David Barret.

De mondharmonica is het enige instrument waarop in- en uitademend wordt gespeeld. Terwijl muziek wordt gemaakt, worden spelenderwijs ademhalingsoefeningen gedaan, vergelijkbaar met oefeningen in de fysiotherapie middels ‘de threshold’. Deze is er in twee varianten; een voor het trainen van de inademingsspieren en voor het trainen van de uitademingsspieren. De ervaringen van de longpatiënten zijn dat de controle en kracht van de ademhaling door mondharmonicaspelen toenemen! Kijk voor meer informatie op http://mhtnederland.nl

Voor het tweede jaar op rij organiseert de vereniging een regiofeest in Haaksbergen, tijdens dit feest vinden er optredens van o.a. het MHT Orkest, diverse muzikanten en dansers uit de regio plaats, ook het publiek wordt uitgenodigd op de dansvloer! Ook wordt er een impressie van een mondharmonicales gegeven door Jan Mulleman. Al met al een gezellige dag. 

Ook u kunt er bij zijn! Het vindt plaats op zondag 10 september a.s. van 13.30 uur en zal eindigen rond 17.30 uur. Het evenement is helemaal gratis.

''Mondharmonica spelen traint de ademhalingsspieren. Om deze mondharmonicalessen bij breder publiek bekend te maken, heb ik het landelijk MHT Orkest geformeerd.'', aldus Jan Mulleman, organisator.

Vorig jaar zamelde de vereniging tijdens het regiofeest een bedrag van € 96,- bij elkaar. Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor het Longfonds om meer onderzoek naar longziekten mogelijk te maken. 
Terug naar de inhoud